17.5.2015 Knížecí rybník. Cudi Krumlovské podzámčí dnes absolvovala svod mladých. Těšíme se z krásného svodového kódu 5/ 2a, 4a

 

15.3.2014 Naše Cudi již dospěla do věku, kdy štěňata odcházejí do nových domovů. Protože však u nás zůstává, dostala alespoň "novou boudičku" na našich stránkách.

 

20.1.2014 Blahopřejeme naší Brianny Krumlovské podzámčí k úspěšnému porodu vrhu C Krumlovské podzámčí. Samotný porod byl rychlý a bezproblémový. Brianny se stala vzornou matkou. Jen stěhování z boudičky v obýváku do porodní místnosti nám trochu narušilo poporodní téměř idylku. Ale po jedné těžké noci, kdy jsem musela být v porodní bedně také, Brianny změnu přijala. Nyní již oceňuje výhody většího klidu a prostoru a z bedničky téměř neodchází.

 

19.5.2013 Knížecí rybník. Potomci Baily Krumlovské podzámčí se sešli ke své první významné akci - ke svodu mladých. Sešla se téměř celá Gránická smečka, jen jediný kluk, Aragon, k naší lítosti chyběl. Těšilo nás, že jsme se mohli seznámit s páníčky našich vnoučat a podívat se, jak vyrostli do krásy.

 

15.5.2013 Letos jsme narozeniny našich miláčků oslavili společně. Brianny Krumlovské podzámčí a jejím sourozencům je již pět let. 28.4.2013 se dožila úctyhodných 11 let Ch Asta Plavské stráně a její sestra Anička. Všem přejeme hodně zdravíčka a štěstíčka.

 

29.8.2012 Ch Asta Plavské stráně i Brianny Krumlovské podzámčí úspěšně složily zkoušku BH.

14.7.2012 Návštěvu vnuka Aragona Gránická smečka v jeho novém domově jsme si užili my i babička Asta Plavské stráně. Aragon je velmi milé, zvídavé, sebejisté a učenlivé štěňátko. Jistě svým majitelům bude dělat mnoho radosti. My se těšíme na další návštěvu v jeho nové smečce. Příště mu představíme prozměnu tetu Brianny Krumlovské podzámčí.

 

19.5.2012 Konečně oslava narozenin obou našich fen. Vzhledem k našemu vytížení , trochu se zpožděním.

 

13.5.2012 Knížecí rybník. Brianny Krumlovské podzámčí úspěšně splnila všechny podmínky bonitace. Můžeme se těšit na štěňátka!

3.5.2012 Blahopřejeme novopečené mamince Baile Krumlovské podzámčí k nádherným štěňátkům. Narodilo se 8 štěňátek. 2 plavé fenečky, 5 feneček černých se znaky a jeden fešák černý se znaky. Máme velkou radost, že porod byl rychlý a bez problémů. A samozřejmě nás velmi těší, jak se naše psí rodinka rozrůstá.

 

1.4.2012 MVP České Budějovice Ch.Asta Plavské stráně splnila podmínky pro přiznání titulu Český veterán šampion a ke svým oceněním přidala titul BOV.

21.11.2011 MVP Nitra Ch.Asta Plavské stráně ve svých téměř 10 letech úspěšně obstála v konkurenci mladých fen ve třídě otevřené a splnila podmínky pro přiznání titulu Champion SR.

5.10.2011 Brianny má v posledních měsících kupu práce. S jejím novým výcvikem nám pomáhá pan Ivo Laštovka. Výsledky jsou po dvou měsících výcviku naprosto skvělé, dle slov poradkyně chovu paní Zenklové téměř neuvěřitelné.

 

14.- 15.5.2011 Knížecí rybník Z klubové výstavy si Battrey a Beyra Krumlovské podzámčí odnesli výborné hodnocení s opravdu krásnými posudky. Obzvláště Battrey byl obdivovaný pro svou mohutnost. V neděli pak hned tři naši potomci úspěšně absolvovali bonitaci. Bonitační komise odhalila pouze drobné nedostatky typu "světlejší oko". Battrey Krumlovské podzámčí byl zařazen do 1. třídy chovnosti. Také Beyra Krumlovské podzámčí byla zařazena do 1. třídy chovnosti. Baila Krumlovské podzámčí2.třídu chovnosti. Ke svým výstavním trofejím totiž nestihla získat výbornou na klubové výstavě. Poděkování majitelům a veliká gratulace všem třem !!!

15.5.2011 Již třetí narozeniny oslavila naše "B"-čka. Všem přejeme do dalšího života všechno nejlepší!

29.4.2011 Krásné deváté narozeniny dnes oslavila Asta Plavské stráně. Jí i jejím sestrám přejeme do dalších let stále skvělou kondici a pevné zdraví.

 

27.4.2011 Další úspěchy našich vnoučat. Cora, Kuchy, Chita a Black úspěšně absolvovali svod mladých. Al Cora Kenachus přidala ještě zkoušku ZOP. Gratulujeme!

23. - 24.4.2011 Na "stará kolena" se Astě Plavské stráně povedlo úspěšně absolvovat první závody agility "O budějovickou tlapku". Tentokrát se před závody vyjímečně nedostavilo nijaké zranění. Ve své kategorii obsadila krásné 1. a 2.místo.

5.4.2011 Skvělé zprávy ze Slovenska. Naše vnučky Al Chita Kenachus a Al Kuchy Kenachus a mají za sebou vyšetření DKK s výsledkem negativní.

20.- 21.11.2010 MVP Nitracanis - Nitra, Slovensko. Dvoudenní výstava byla pro naši psí rodinku velkým úspěchem. Po oba dva dny jsme bodovali. Největší radost ovšem máme z příjemného setkání s báječnými lidmi. Vnučka Al Chita Kenachus potěšila ziskem V4. Vnuk a kmotřenec Al Barthamo Kenachus dokázal i přes svůj nezdolný temperament vyhrát svou třídu - V1, CAJC. Jeho báječná maminka Aranea Krumlovské podzámčí získala tituly hned dva - 2x V2, res. CAC. Naše 8 a půl letá veteránka Asta Plavské stráně pak v sobotu přidala V1, CAC, CACIB, BOB a v neděli V2, res. CAC ve třídě otevřené.

 

23.10.2010 Pelhřimov - obalovna. Velmi úspěšný den pro naší psí rodinku. Brianny konečně prolomila smůlu a složila zkoušku ZOP - výborně - 96 bodů. Bráška Battrey Krumlovské podzámčí má tuto metu dávno pokořenou a ke svým úspěchům tentokrát přidal ZPU1. Aby radosti nebylo málo, také Aranea Krumlovské podzámčí dnes skvěle bodovala. Její zkouška je již mnohem cennější skalp FPR1 za 95 bodů. Všem třem velká GRATULACE.

 

1.- 3.10.2010 Pelhřimov - obalovna. Brianny byla na výcviku poprvé sama za sebe, tedy bez mámy Asty. Celá akce jejímu sebevědomí opravdu velmi prospěla. Jen ty stopy jsou trochu problém. Kdyby celá stopa byla vystlaná uzeným a lososem, stejně jí proběhne jako kdyby to byly chrtí dostihy. To bude ještě oříšek, trochu umírnit její temperament...

11.9.2010 - 1.krajská výstava Týn n./Vltavou Nádherné počasí a skvělě zorganizovaná výstava ve velmi příjemném prostředí. Brianny Krumlovské podzámčí i Asta Plavské stráně shodně vybojovaly první místo ve svých kategoriích. Jako bonbónek pak Asta vyzkoušela opravdové stupně vítězů - nejhezčí veterán 3.

 

23.- 28.8. výcvikový tábor SHK ve Varíně

 

24.8.2010 hovawarti v Žilině

 

22.8.2010 Klubová výstava SHK Varín

 

21.- 22.8.2010 MVP Bratislava Dvoudenní klání zvládla Asta Plavské stráně skvěle. Zisk V3 a následně V1, CAC, CACIB je vynikající výsledek.

 

9.- 11.8.2010 Pelhřimov - obalovna. Výcvik v úmorném vedru zpestřil výlet na Křemešník.Zatímco někteří páníčkové cvičili sami sebe v lanovém centru, Brianny a Battrey Krumlovské podzámčí měli ve stínu nádherných stromů dostatek energie i ke hře.

 

26.5.2010 Vrh "B" Krumlovské podzámčí oslavil klubovou výstavou své druhé narozeniny. Všem přejeme, aby jejich páníčkové byli i nadále ti nejhodnější a nejzábavnější ze všech.

 

16.5.2010 Klubová výstava Knížecí rybník. Opět velký úspěch našich psů a velká gratulace majitelům. Baile Krumlovské podzámčí jen těsně unikla výborná, kvůli drobnému zaváhání během posuzování. Brianny Krumlovské podzámčí už pomalu překonává své nejistoty po pobytu na klinice a potěšila ziskem V, což na klubové výstavě považuji za stejný úspěch, jako zisk titulu na jiné, i mezinárodní, výstavě. Beyra Krumlovské podzámčí zabojovala o pořadí a v konkurenci 17 fen byla V4. Berenas Krumlovské podzámčí obhájil své loňské vítězství a ve své třídě opět získal V1, CAC. Po naprostých superlativech a úžasném posudku ovšem Asta Plavské stráně musela prozměnu ustoupit šedinám a ocitla se tak na třetím místě V3. Tvrzení rozhodčí, že byla nejkrásnější fenou z bezmála šedesáti, které posuzovala, tak ztrácí lesk a spíše zamrzí. Chivas z Budské samoty také potěšil V. Gratulujeme!

 

16.5.2010 Springuodanube Bratislava Po prvních štěňátkách se do kondice vrátila Aranea Krumlovské podzámčí a zisk V3 a následně V1, CAC je skvělým pokračováním úspěšné kariéry.

4.5.2010 A milá zprávička ze Slovenska, také Aranea Krumlovské podzámčí se s vervou pustila do skládání zkoušek. ZOP složila na výbornou a vzápětí pokořila zkoušku ZPU1 velmi dobře. Na naše potomky jsem náležitě pyšná.

3.5.2010 Dorazila k nám příjemná zprávička. Battrey Krumlovské podzámčí o víkendu složil již svou druhou zkoušku ZZO a to výborně.

2.5.2010 Asta Plavské stráně oslavila na konci dubna již 8-mé narozeniny. Sice s malým zpožděním, ale oslavu si opravdu užila. Slavilo se také v Brně u Anny Plavské stráně. Andulka se o laskominy a dárečky podělila s Annemarií Krumlovské podzámčí.

 

24.4.2010 MVP České Budějovice. Největší radost nám udělala Brianny Krumlovské podzámčí. Nechala se velmi pěkně předvést a vybojovala svůj první titul V2, res. CAC. Stejné ocenění V2, res. CAC se povedlo získat Astě Plavské stráně, která musela pochopit, že je žádoucí povzbudit mladou fenu a přenechat jí prvenství. Táta Brianny - Chivas z Budské samoty potěšil V1, CAC. Gratulujeme!

 

18.4.2010 Treibballový seminář. Velmi zajímavá akce konaná na našem cvičáku OSA Alea České Budějovice. Kutálet tak velký míč se Astě zpočátku příliš nechtělo, ale nakonec to vzala jako legraci a byla velmi šikovná.

 

10.4.2010 Battrey Krumlovské podzámčí úspěšně složil zkoušku ZOP .

7.3.2010 První naší letošní akcí byla Jihočeská oblastní výstava v Českých Budějovicích. A byli jsme úspěšní. Brianny Krumlovské podzámčí potěšila ziskem V1, Battrey Krumlovské podzámčí i Asta Plavské stráně ke stejnému výsledku přidali navíc OV a VT.

 

26.2.2010 Zima byla letos opravdu sněhová. Brianny se ráda ve sněhu brodila, Asta si raději nechala vyšlapat cestičku - je to přece jen starší dáma...

 

29.12.2009 Aranea Krumlovské podzámčí nás velmi potěšila svou příkladnou péčí o své nádherné potomky. Prožili jsme s nimi dva příjemné dny a štěňat jsme si opravdu užili. Všichni jsou velmi milí v povaze, přítulní a krásní. Další úžasná foto jsem přidala na Arčinu stránku.

22.11.2009 Výcvikový víkend ve Zbraslavi u Brna skončil pro Astu úspěšně složenou zkouškou ZOP, 92 bodů, tj. výborně. Baila a Beyra Krumlovské podzámčí složily stejnou zkoušku na velmi dobrou. Brianny měla zkoušku také velmi slušně rozjetou, bohužel její snaha skončila diskvalifikací při skupinovém odložení, když kvůli jednomu nezvládnutému belgickému ovčákovi málem skončila celá skupina. Škoda, ale víme, že příště zkoušku jistě udělá.

25.10.2009 MVP České Budějovice. Jakkoli bývá tato výstava příjemnou společenskou událostí, tentokrát, díky postavení kruhů, to byla z tohoto hlediska divná výstava. Nebyl nijaký prostor v kruhu ani kolem kruhu. Rozhodčí se sice snažil předvádějícím vytvořit maximální možný prostor třeba i tím, že sám se při posuzování psů ocitl mimo kruh. Tato snaha však v kruhu, v němž již tři HW byli příliš, mnoho efektu nepřinesla. Radost nám udělal Battrey Krumlovské podzámčí ziskem V2, res. CAC. Také jeho táta, Chivas z Budské samoty se může pyšnit obdobným výsledkem ve třídě otevřené - V2, res. CAC. Asta získala V, Brianny a Alfirin VD.
Brianny měla velmi pěkné předvedení, v kruhu neměla nijaký problém. Další posuzující jí konstatoval nůžkový skus a korektní chrup. Zdá se, že téměř po roce se nám konečně podařilo odbourat následky "přilepšení" od "hodných" spoluobčanů.

17.-18.10.2009 Tentokrát byl víkend ve jménu agility, pod vedením Zdeňka Spolka. Počasí nám vůbec nepřálo, přesto akci hodnotíme velmi vysoko. Výcvik byl intenzivní a náročný a Brí byla velmi šikovná. Trochu nás rozladil počet klíšťat v Briannině kožichu. V teplotách kolem nuly a v dešti se sněhem bych předpokládala, že klíšťata prostě nepotkáme.

WORLD DOG SHOW BRATISLAVA 2009

9.- 10.10.2009 V náročném klání na světové úrovni získala Asta Plavské stráně dvě velmi krásná výstavní hodnocení. V1, CAC v páteční "Celoštátnej výstave psov". V sobotu pak V4 na "Svetové výstave psov".

Aranea Krumlovské podzámčí vybojovala 2x V2, res. CAC a to v pátek i v sobotu. Sobotní trofej je samozřejmě nepoměrně cennější.

Berenas Krumlovské podzámčí je ještě velmi mladý, ale i jeho hodnocení V ze Světové výstavy je naprosto skvělé. Všem psům i vystavovatelům děkuji za vynikající reprezentaci.

 

30.8.2009 Splnila všechny podmínky chovnosti Aranea Krumlovské podzámčí. Můžeme se těšit, že se Asta brzy stane babičkou.

22.-28.8.2009 V krásném prostředí Lomnisté doliny v blízkosti Nízkých Tater, se konal letošní výcvikový tábor Slovenského HW klubu.

 

1.8.2009 Výcvikový tábor u Slapské přehrady v Častoboři dal zabrat oběma našim psím holkám Astě Plavské stráně i naší temperamentní Brianny Krumlovské podzámčí. Sešli jsme se také s bráškou Battreyem Krumlovské podzámčí. Na rodinné přetahování, zápolení a dovádění mnoho sil nezbývalo, výcvik byl náročný.

 

27.7.2009 RTG kyčlí a loktů u Brianny, Baily a Battreye Krumlovské podzámčí je negativní, tedy DKK A (0), DLK A (0).

19.7.2009 Milé zprávičky ze Slovenska. Aranea Krumlovské podzámčí absolvovala náročný záchranářský výcvik. Jakkoli vodu právě nemusí, citlivým přístupem panička Katka dokázala téměř nemožné a z Ariky jednou bude vodní záchranný pes.

 

16.6.2009 Návštěva u Bilwense Krumlovské podzámčí alias Darcyho. Darcy svou rodinu nezapře. Je to temperamentní a mohutný mladý pes, velmi milý povahou. Nádherný v pohybu a exteriéru.

 

13.6.2009 Konečně dorostla Brianny Krumlovské podzámčí do správného věku a může trénovat agility s plným nasazením.

 

6.6.2009 Na milou návštěvu přijel bráška Battrey Krumlovské podzámčí. S Brí dováděli až už opravdu nemohli. Nedali se vyrušit ani bouřkou s průtrží mračen a kroupami.

 

5. - 6. 6.2009 - Aranea Krumlovské podzámčí získala na Celostátní výstavě psů v Senci ve třídě otevřené V1, CAC. Na MVP v Nitře se pak opět dostala do užšího výběru - V4. Velmi děkujeme a blahopřejeme.

17.5.2009 svod mladých. Svodu se zúčastnilo šest štěňat z vrhu B. Skupinka nádherných psů byla velmi vyrovnaná a myslím, že velmi úspěšná. Malé rozladění přišlo, když u dvou štěňat posuzující konstatovali klešťový skus a chybějící znaky nad očima. Zuby jsou bezpochyby naprosto v pořádku, jde zřejmě o subjektivní dojem posuzujících nebo tento dojem vznikl nesprávným předvedením. Ostatně zuby těchto dvou jedinců byly podrobeny důklané analýze již několikrát během výstav, naposledy na klubové výstavě den předtím. Také během nácviku zuby posuzovaly velmi zkušené osoby. Je velmi nepravděpodobné, že by taková celkem důležitá nedokonalost unikla naprosto všem. Také nesouhlasíme s verdiktem o chybějících znacích nad očima. Znaky jsou u všech štěňat, u dvou pak méně výrazné, což se dosud upřesňovalo v poznámce ke svodovému kódu, nikoli ve svodovém kódu samotném. Možná ale, že chovatelské kolegium rozhodlo, že se málo výrazné znaky budou nově posuzovat jako chybějící. Koneckonců bonitace mají také nová pravidla, mohlo nám něco uniknout.

 

16.5.2009 speciální klubová výstava Knížecí rybník. Opět skvělá reprezentace a prezentace naší psí rodinky. Nejprve jsme se radovali ve třídě mladých. Zvítězil v ní Berenas Krumlovské podzámčí - V1, CAJC, Nejlepší mladý pes, nad bráškou Battreyem Krumlovské podzámčí - V2. Ve třídě otevřené opět zabodovali naši dospěláci, táta kluků Chivas z Budské samoty - V3 a strýc, tedy bráška mámy Asty, Cyrol Bukový háj - V2, res.CAC. Deštivý den nám proslunila také Asta Plavské stráně, získala V1, CAC. Brianny Krumlovské podzámčí pak v nepříjemném dešti byla posouzena jako VD. Konkurence, jak to na klubových výstavách bývá, byla velmi silná a početná. Všem blahopřejeme a děkujeme.

 

15.5.2009 Štěňata z vrhu B mají rok! Všem přejeme do dalších let pevné zdraví a hodně krásných zážitků s jejich pánečky.

 

7.- 10.5.2009 Vlastějovice. Na výcvikovém víkendu se sešly Asta Plavské stráně a její dcera Brianny Krumlovské podzámčí s Bailou Krumlovské podzámčí a Beyrou Krumlovské podzámčí. Počasí nám přálo. Mladé fenečky se naučily spoustu nového. Vyzkoušely si, co jsou obrany, trochu stopy a také jak to bude přibližně vypadat na svodu mladých. Svod mladých absolvuje většina našich štěňat B již za týden. Tak hodně štěstí.

 

28.4.2009 oslavila Asta Plavské stráně se sestrami krásné, již sedmé narozeniny. U nás i u Anny Plavské stráně bylo k oslavě zapotřebí hned dvou dortíků najednou, abychom nikoho neošidili.

 

26.4.2009 MVP České Budějovice. Výstava byla příjemným, v samotném závěru pak výhradně rodinným kláním našich psů. Ve třídě otevřené si poměřila síly Asta Plavské stráně se svou dcerou Alfirin Krumlovské podzámčí. Alfirin se nakonec musela spokojit s velmi krásným hodnocením V2 a titulem res. CAC. Další boj, tentokrát o vítěze plemene se odehrával opět mezi Astou a jejím bráškou Cyrolem Bukový háj. Jejich společný otec Áron z Brdské samoty může být tentokrát o něco málo pyšnější na svou krásnou dceru. Asta Plavské stráně se po této výstavě pyšní ziskem V1 a titulem CAC, CACIB a BOB ve třídě otevřené. Velké pokroky od poslední výstavy udělala také naše Brianny Krumlovské podzámčí. Přesto díky svým stále ještě patrným nejistotám z pobytu na klinice nedosáhla na V. Tentokrát tedy Brianny dostala velmi krásný posudek a hodnocení VD.

 

 

17.- 19.4.2009. jsme strávili příjemný víkend kousek od Pelhřimova. Asta Plavské stráně si osvěžila mnoho dovedností a v ledasčems se zdokonalila. Brianny Krumlovské podzámčí se zde potkala s bráškou Battreyem Krumlovské podzámčí. Pro oba mlaďochy bylo zážitků a nových situací tolik, že dokonce i své vzájemné pošťuchování museli výrazně omezit. Už jim nezbývaly síly...

 

Klubová výstava v Českých Budějovicích 7.3.2009.
Výborně se zde předvedla Asta Plavské stráně. V silné konkurenci 25 fen ve třídě otevřené vybojovala V1 a titul CAC. Také otec přítomných štěňat Chivas z Budské samoty nezůstal nijak pozadu. Stejně jako jeho dcera Beyra Krumnlovské podzámčí se může pyšnit skvělým oceněním V4.
Ačkoli nám počasí právě nepřálo, sešlo se nás hodně. Všem majitelům vystavujících štěňat "B" děkuji za opravdu velmi pěkné předvedení a skvělou reprezentaci naší ch.s. Krumlovské podzámčí. Výstava byla prvním "hromadným" setkáním od doby, kdy štěňata opustila rodný pelíšek. Proto jsem další podrobnosti z výstavy umístila na jejich společnou stránku.

 

8.2.2009 měla svou výstavní premiéru Baila Krumlovské podzámčí. Z MVP v Brně si přinesla velmi pěkný posudek a ocenění VN.

 

S naší Brianny jsme právě překonali velmi těžké období. Na začátku všeho bylo patrně dobře míněné přilepšení z ulice. Jakkoli je to pro mnoho lidí nepochopitelné, naše osmiměsíční štěně po tomto přilepšení málem zemřelo. Po týdnu stráveném na veterinární klinice na kapačkách a po operaci břicha vypadá takto. Nikomu nepřeji, aby se musel dívat, jak se z jeho veselého a skotačivého mazlíčka stává bezmocný a apatický uzlíček plný bolesti, neschopný vlastního pohybu. Ani nejlepší veterinář nedokáže ihned odhadnout příčinu stále se zhoršujícího stavu zvířete, přičemž každá uběhnutá sekunda bez správné léčby posouvá zvíře k jisté smrti. Ne každý veterinář má nepřetržitou pracovní dobu a možnost hospitalizace. Cestování sem a tam v mrazivém počasí do 35 km vzdálené veterinární kliniky Briannin stav rozhodně nezlepšilo. Za to, že se nám Brianny uzdravuje patří velký dík všem veterinářům, kteří se na jejím zotavení podíleli. Všechny, kteří přijdou do styku s mými dostatečně a zodpovědně krmenými zvířaty prosím, aby se k nim již nic dalšího nedostalo.
Děkuji. Radka Kubalová

 

25.1.2009 nás Aranea Krumlovské podzámčí potěšila dalším krásným umístěním na MVP v Trenčíně. Ve třídě otevřené získala V2, r. CAC.

 

Vánoční čas se neobešel bez návštěv. Milým překvapením byla návštěva Belvien Krumlovské podzámčí. Brianny i Belvien si náramně užívaly vzácné chvilky, kdy spolu mohly po sourozenecku dovádět.

 

Podzimní setkání s Battreyem Krumlovské podzámčí bylo milé. Brzy poté napadl první sníh a Brianny si ho náramně vychutnává spolu s mámou Astou.
Beyra Krumlovské podzámčí také zdokumentovala své první zkušenosti se sněhem. Děkujeme za milé fotografie.

 

16.11.2008 oslavila štěňata z vrhu A Krumlovské podzámčí své druhé narozeniny. Vyrostly z nich krásné mladé dámy. Jak si svůj velký den užívala Annemarie Krumlovské podzámčí a Aranea Krumlovské podzámčí se můžete podívat na jejich stránky.
My děkujeme za milé fotografie a všem třem slečnám přejeme všechno nejlepší do dalšího života.

 

2.11.2008 si Aranea Krumlovské podzámčí nadělila velmi pěkný přednarozeninový dárek. Na MVP v Nitře vybojovala V2, r. CAC. Posuzovala Elena Ruskovaara z Finska. Děkujeme a blahopřejeme!

 

27.9.2008 se na MVP v Českých Budějovicích výborně předvedla Asta Plavské stráně a její dva potomci Brianny Krumlovské podzámčí a Battrey Krumlovské podzámčí. Battýsek a Brianny byli oba ohodnoceni známkou VN1, Asta získala V2 a titul r.CAC.

Konec prázdnin přinesl příjemné zpestření na hovawartím táboře ve Varíně. Asta a Brianny trochu vystavovaly, něco málo se vzdělávaly, ale především si užívaly se svou širokou psí rodinou. Mohly obdivovat, jaké pokroky udělaly Aranea a Annemarie Krumlovské podzámčí. Byl to prostě báječný týden.

Od nových majitelů štěňat máme dostatek informací o tom, že všechna štěňata se mají v rodinách skvěle a výborně prospívají. Vše je zdokumentováno nádhernými fotografiemi, které samozřejmě také přibývají na stránkách každého štěněte. Po pěti týdnech od rozloučení jsme se navštívili s rodinou Beyry, Baily a Darcyho (Bilwense). Setkání to byla velmi příjemná, štěňata nadšeně pokračovala ve hře, kterou u nás nestihla dohrát. Nás páníčky a mámu Astu prakticky vůbec nepotřebovali.

Po štěňatech už nám zbyly jen fotografie a krásné vzpomínky na úžasný chumel pod nohama, dychtící po pohlazení. Nyní zakopáváme už jen o Brianny Krumlovské podzámčí, která rozšířila naši smečku.

Nastal čas velkých změn. Štěňata nás pomalu začínají opouštět a zvykají si na své majitele. Přejeme jim příjemné soužití a mnoho krásných společných zážitků a prožitků.

Hry štěňat jsou stále dynamičtější a důmyslnější, výchova od mámy důslednější. Zábavu na chvilku pokazilo jen tetování oušek a bouřky.

Veselé dovádění a hry štěňátek nabírají na intenzitě. Máma Asta už přestala být jen zdrojem dobrého mléka. Musela se zapojit také do výchovy malých nezvedenců. Vychovává důrazně, ale zároveň něžně.

Z malých spáčů se stávají aktivní psíci a je s nimi čím dál větší legrace. V rámci socializace poznávají nová prostředí a nové tváře. Nic z toho jim nedělá problém a zatím všude se nakonec spokojeně uložili k spánku.

Štěňata už se dávno nevejdou do dlaně, jsou čím dál samostatnější a osobitější. Postupně se seznamují se svými budoucími majiteli, což je velmi příjemné, protože hlazení a mazlení není nikdy dost.

Psí miminka pěkně přibírají a začínají chápat, k čemu mají nožičky. V čisté porodní bedně a s mámou je jim zatím nejlépe.

 

15.5.2008 Asta, zdá se, rodí zásadně ve čtvrtek a 67. den březosti. Máme osm zdravých, krásných a nadějných štěňátek.

 

28.4.2008 jsme oslavili už šesté narozeniny Asty Plavské stráně a jejích sester. Asta se tentokrát díky své "těhotenské nevolnosti" dočkala jen malého a dietního dortíku. Ale zdá se, že jí to příliš nevadilo. Malý dort, taky dort. Dnes poprvé jsme ucítili pohyby štěňátek v bříšku, tedy si připadáme obdarovaní spíše my, její smečka.

Anna Plavské stráně si při své narozeninové párty také užila spoustu legrace, dárků a dobrot. Annemarie Krumlovské podzámčí se, jako správné mládě, nejvíc vyřádila s Aniččinými hračkami.

 

13.4.2008 nás potěšila Aranea Krumlovské podzámčí. Na Národní výstavě v Ostravě získala V3. Blahopřejeme!

 

11.4.2008. Dnešní ultrazvuk nám potvrdil březost. Otcem je nádherný, šikovný a milý pes
Chivas z Budské samoty alias Hugo.

Snad letošní zvláštní způsob zimy Astě zbláznil hormony. S háráním začala nečekaně brzo. Pokud se krytí vydařilo, štěňátka vrhu B by se mohla narodit okolo 12.5.2008. Budoucí zájemci nás tedy mohou kontaktovat a já jim ráda poskytnu informace, jak se březost vyvíjí.

 

1.3.2008 získala Asta Plavské stráně na výstavě v Českých Budějovicích své první tituly. Rozhodčí pan Miroslav Václavík Astu posoudil takto: V1, OV, VTO. Předváděla má starší dcera. Přestože Asta byla nesoustředěná před nadcházejícím háráním, obě výstavu zvládly na výbornou. Gratuluji.

 

29.1.2008 absolvovala rentgen DKK a DLK Alfirin Krumlovské podzámčí. Již po týdnu přišla zpráva od MVDr.Ekra. K naší velké radosti je Alfinka v obou případech bez nálezu, tedy má DKK 0/0 a také DLK 0/0.

14.1.2008 jsme dostali velmi potěšující zprávu ze Slovenska. Aranea Krumlovské podzámčíDKK 0/0. Zároveň byla Arice kvůli neproříznuté P1 zrentgenovaná čelist a zub je v dásni vyvynutý. Tedy je, stejně jako její sestry, plnochrupá.

 

16.11.2007 oslavila štěňata z vrhu A své první narozeniny. Na fotografiích je vidět, že ani jedno ze štěňat netrpí nedostatkem lásky a jsou šťastná a spokojená. Také my se přidáváme s velkou gratulací a ty nádherné dortíky tak trochu závidíme...

 

Na MVP v Českých Budějovicích obsadila Alfirin Krumlovské podzámčí krásné druhé místo ve třídě mladých. Velmi se při své premiéře líbila. K lepšímu výsledku jí chybí větší důslednost při výchově. Budeme páníčkovi držet palečky, aby to do příští výstavy napravil.

 

Na konci prázdnin jsme se vypravili na výcvikový tábor do Slovenského Varína. Asta kromě jiného vyzkoušela konkurenci na speciální klubové výstavě tamtéž. Největší radost nám ovšem udělalo setkání s našimi štěňaty. ANNEMARII jsme navštívili cestou na Slovensko. ARANEA s námi strávila celý báječný týden.

 

Další příjemnou "psí" akcí byl týdenní pobyt na hovawartím táboře v Soběšíně. Asta zdokonalila své dovednosti a společně s ostatními psisky a páníčky jsme se všichni dobře bavili.

 

1.7.2007 Alfirin Krumlovské podzámčí úspěšně absolvovala svod mladých v Praze - Rychetách. Svodový kód má příjemně krátký : 5/3a. Gratulujeme!

 



Štěňátka rostou doslova před očima. Už umí baštit sama a také sama pečují o svůj kožíšek. Pokud právě nespí, vydávají se na průzkumné výpravy nebo spolu dovádějí.

MÁME ŠŤĚŇÁTKA!!!
Pro svůj příchod na svět si vybrala čtvrtek
16.11.2006.

Máma Asta Plavské stráně o ně s láskou pečuje.My dvounožci jí i miminům přejeme do života všechno dobré.

 

Budeme mít štěňátka!!! Ultrazvuk nám potvrdil, že velmi hezké námluvy naší Astičky byly úspěšné. Termín porodu odhaduji kolem 11.11.2006.

Tátou se stane opravdu milý a pohádkově krásný plavý pes Akym z Malého Rohozce alias Falko.

 

V únoru 2006 vznikly tyto stránky. Ráda bych na nich představila chovatelskou stanici Krumlovské podzámčí. Také báječnou a nádhernou fenu plemene hovawart
Astu Plavské stráně, případně další naše čtyřnohé přátele, kteří v budoucnosti obohatí náš život. Všem, kteří naše stránky navštíví přeji, aby se jim u nás líbilo a našli zde informace, které je zajímají. Radka Kubalová