Speciální klubová výstava Knížecí rybník

15. 5. 2010

Z této výstavy máme opravdu krásný a dlouhý posudek. V něm se mimo jiné uvádí, že je naše Astička velmi cennou představitelkou plemene. Kdyby prý rozhodčí mohla, udělí výbornou na druhou. Ve svém věku prý s přehledem může konkurovat ve třídě otevřené. Ve finále jsme slyšeli další chválu, že je Asta nejkrásnější z bezmála šedesáti fen, které tento den rozhodčí posuzovala. Výsledek je ovšem takový, že jsme opět museli ustoupit šedinám, tedy V3. Co k tomu dodat. Je to jen výstava....

 

MVP České Budějovice 24.4.2010

Docela zajímavý posun jsme zažili v Budějovicích. Dosud jsme od rozhodčích často slýchávali, že Astička je mladá, proto je i přes vyšší kvality naší feny prvenství uděleno té starší feně ve třídě. Tentokrát prozměnu bylo žádoucí povzbudit mladičkou fenu v její začínající kariéře... A tak se naše osmiletá fena, podle slov rozhodčí v obdivuhodném stavu a vynikající kondici na svůj věk, musela spokojit se ziskem V2, res. CAC.

Jihočeská oblastní výstava Č.Budějovice

7.3.2010

V1, OV a VT.

MVP České Budějovice 25.10.2009

Asta byla opět výborná - V.

WORLD DOG SHOW BRATISLAVA 2009

9.- 10.10.2009 V náročném klání na světové úrovni získala Asta Plavské stráně dvě velmi krásná výstavní hodnocení. V1, CAC v páteční "Celoštátnej výstave psov". V sobotu pak V4 na "Svetové výstave psov".

speciální klubová výstava Lomnistá SK

22.8. 2009

V silné konkurenci téměř třiceti fen V, tedy výborná.

Speciální klubová výstava Knížecí rybník

16. 5. 2009



Rozhodčí Ursula Berges posuzovala velmi přísně. Přesto si naše Asta vedla skvěle a hladce postoupila mezi čtyři nejlepší feny ve třídě otevřené v konkurenci 21 fen. Zisk V1, CAC Astě otevřel cestu k boji o další metu - o titul VSV. Zápolení mezi Astou a Ch Yennie Gasko Prim bylo dlouhé a plné napětí. Nakonec vše rozhodl pytel s krmením, připravený pro vítěze. Astě, která celý den nežrala tolik, ale tolik voněl... A začala hledat na zemi, jestli někdo přece jen něco nevytrousil. Další titul nám tedy těsně unikl.

7 letá fena, černá se znaky, velká kompaktní fena, korektní uši, silná hlava, tmavě hnědé oko, kompletní nůžkový skus, rovný hřbet, korektní ocas, v postoji i pohybu korektní úhlení, plynulý prostorný chod, krásná srst, kompletní znaky, přátelské, suverénní chování.

 

MVP České Budějovice 26.4.2009

Ačkoli Astu přihlašujeme na výstavy spíše proto, že jedeme s Brianny sbírat zkušenosti a je nám líto nechat Astu doma samotnou, tentokrát se nám to jaksepatří vyplatilo. Bylo to úžasné rodinné klání nejprve s dcerou Alfirin Krumlovské podzámčí o první místo a titul CAC ve třídě otevřené. Asta poté vybojovala také titul CACIB a o titul BOB se utkala s bráchou po otci - Cyrolem Bukový háj (viz. foto). Myslím, že táta Áron z Brdské samoty je na své děti pyšný, tak jako my. Tím úspěšnějším byla nakonec naše Asta. Získala V1, CAC, CACIB, BOB.

7 letá fena, správný formát, elegantní hlava, pevný hřbet, dobrá záď i hruď, výborný posun obou párů končetin, volnější lokty, velmi pěkné zbarvení a kvalita srsti.

klubová výstava Č.Budějovice 7.3.2009

Asta si v silné konkurenci ve třídě otevřené vedla velmi dobře. Je tak trochu smůla, že tentokrát se na klubové výstavě nezadával titul klubový vítěz. Bylo nám řečeno, že by ho Asta bezpochyby získala. Titul BOB jí unikl jen o vlásek. Posuzování bylo dlouhé a Asta se nudila, což bylo patrné na jejím pohybu a tak titul BOB zaslouženě patří konkurenci. My jsme ovšem víc než spokojení s výsledkem.V1, CAC.

 

MVP České Budějovice 27.9.2008

Posudek od paní rozhodčí Ubrové je natolik krátký, že nemá cenu jej citovat. Asta, přestože její ocas po štěňátkách stále ještě není v ideální kondici, získala ve třídě otevřené V2, r.CAC. Věřím, že kdyby se výstava konala v obvyklém termínu, tj. druhý říjnový víkend, že i ocas by již byl v pořádku a umístění mohlo být ještě o chloupek lepší.

 

speciální klubová výstava Varín 24.8.2008

Vzhledem k velmi nekvalitní srsti, která se po porodu štěňat ještě nestačila zcela zregenerovat, přihlásila jsem Astu do třídy seniorů. K vítězství by nám bývalo stačilo, kdyby naše malá Brianny mámě trochu méně tahala za ocas a neměla pokaždé plnou tlamičku chlupů. Asta přesto dostala výborné hodnocení. Původně jsem se strachovala, že poprvé nedosáhneme na známku výborný, nakonec Asta získala V2. V pozadí za Astou je na fotografiích č. 1, 5 a 6 pradědeček našich B štěňat Ursi Biely démon. Astu během výstavy opravdu bedlivě sledoval.

Hodnocení rozhodčí Škvařilové tentokrát nechám ve slovenčině, protože výraz pro téměř holý ocas mi učaroval: 6 roč. dostatočne veľká a pekne rastená sučka. Štandardná hlava s korekt. nasadenými ušami. Stredne tmavé oko. Nožnicový zhryz, veľmi pekné horné i spodné línie. Pekná v pohybe. Korekt. nasadenie i dĺžka chvosta. Chvost nie v úplne ideálnej kondícii, v zadnej časti veľmi prepĺznutá.

V soutěži dítě a pes získala s Astou třetí místo naše Markétka. Byla tolik natěšená, že rozhodčí zpočátku "neviděla, neslyšela". Proto jí přišla trochu na pomoc teta Katarína. Radost z medaile měla Markétka obrovskou.

 

MVP České Budějovice 20.4.2008

Silná konkurence a napínavé finále. Tak by se dala charakterizovat tato výstava. Asta získala V3 ve třídě otevřené. Titul jí unikl o fous proto, že se p. Adltovi zdála lehce obtloustlá. Ale v té době už nosila v bříšku osm štěňátek, tak jsme s tímto verdiktem velmi spokojení.

Posudek: Vzadu dobře pohyblivá, kvalitní srst, dobře pálená, výborný profil hlavy, příkladná hřbetní linie, lokty volnější

 

13.Jihočeská oblastní výstava Č.Budějovice

1.3.2008

Posudek přísného rozhodčího M.Václavíka je sice velmi krátký, nicméně velmi důležitý. Asta na této výstavě získala V1, OV a VTO, tedy svůj první titul.

Náš posudek: Pěkně stavěná fena s korekt. hlavou, pevný hřbet, standardní pohyb.

 

speciální klubová výstava Varín 26.8.2007

Speciální klubová výstava SHK ve Varíně byla tak trochu premiérová. Své vystavovatelské schopnosti si poprvé vyzkoušela má starší dcera. A musím uznat, že rozhodně nezklamala. V konkurenci 18 fen ve třídě otevřené nám jen těsně a po velkém boji unikl postup mezi čtyři nejlepší. Očím rozhodčí Ans Schellekens (NL) neunikl ani nejmenší nedostatek posuzovaných psů. Posuzování bylo přísné, ale spravedlivé, výbornými se rozhodně neplýtvalo.

Naše hodnocení: 5 letá fena, velmi dobrý typ, výborná hlava, korektní uši, středně tmavé oko, dobré proporce hlavy, kompletní nůžkový skus, dobré úhlení končetin, výborné tělo a předhrudí, dobrý ocas, dobré osrstění, znaky trochu víc na hrudi a ocase, pěkně nesený ocas, výborný pohyb a temperament.

Na závěr výstavy ukázali své umění předvést psa ti nejmenší. Kategorie "dítě a pes", 5-9 let, byla také velmi silně obsazená. Vyhráli vlastně všichni. Posuzovala se především spolupráce dítěte a psa. A to ti malí zvládli prostě na jedničku a navíc nešetřili kouzelnými úsměvy.

 

MVP České Budějovice 10.10.2004

Tentokrát jsem se na lepší předvedení chtěla připravit na HW táboře. Bohužel má malá chronicky nespavá a hyperaktivní dcera spadla tak nešťastně, že místo tábora jsem byla s ní v nemocnici s otřesem mozku. Ale báječná paní Maříková k nám ke konci prázdnin přijela a vše potřebné mě naučila. Na vystavování jsem se docela těšila. Asta vzorně poslouchala, byla jsem klidná.

Při výstavě šlo všechno velice dobře, Astička pěkně běhala. Jen když jsme čekaly na posouzení, stále si chtěla sednout a olizovat se. Bylo mi naznačeno, že to mám nechat být, tak jsem si s tím hlavu nelámala. Při posuzování u rozhodčí byla také vzorná, dobře spolupracovala. Měla jsem radost a těšila se, jakou parádní otočku předvede při individuálním běhu. Jenže jsem se přepočítala. Sotva jsme se daly do běhu, Asta zahlédla páníčka a zabrala jeho směrem. Předváděcí vodítko zarupalo, já se lekla, povolila jsem a Asta se z vodítka vyvlékla. Sice se hned vrátila, ale to už jsem zazmatkovala já a v nervozitě jsem si jí při dalším běhu dala ke špatné noze. Nebýt této smůly, mohla se Astička s tátou Áronem utkat o vítěze třídy. Mimochodem táta Áron ten den získal opravdu vyjímečné ocenění:

V1, vítěz třídy, krajský vítěz, CAC, CACIB, BOB,
nejkrásnější pes II. skupiny BIG

Až doma jsem pochopila, proč se to celé stalo. Astička nám začala během vystavování hárat a šla to samozřejmě oznámit páníčkovi okamžitě, jakmile ho zahlédla, výstava nevýstava.

Nakonec jsme tedy dostaly ve třídě otevřené hodnocení V3 s tímto posouzením: 2,5 letá fena se standardními znaky, skus nůžkový, plnochrupá, velmi pěkná hlava, správně nasazené, nesené a dlouhé uši, správné úhlení obou párů končetin, srst odpovídá ročnímu období, přátelská, veselá povaha, správný pohyb, nutno zlepšit předvedení.

Paní rozhodčí Svobodová ještě dodala, že má Asta sexappeal, což mi přišlo, řečeno o psu, velice roztomilé.

MVP v Českých Budějovicích 25.4.2004

Na své druhé výstavě dostala Asta známku V2. V mezitřídě.

Byl to můj první pokus vystavovat, připadala jsem si hrozně hloupě a opravdu mne překvapilo, že to vůbec není tak snadné, jak to vypadá. Bohužel díky opravdu špatnému předvedení jsem Astu připravila o titul.

Hodnocení: 2letá, krásná srst, výborná hlava, výrazný temperament, pevný hřbet, dobře úhlené končetiny, za pohybu volnější lokty.