Bonitace 13.5.2012 Knížecí rybník

Tak už taky patřím mezi dospěláky. Jsem úředně zbonitovaná! Mám to modré na bílém. Byla jsem spolu s ostatními kolegy hovíky v neděli na Knížecím rybníku tak trochu jako pokusný králík. Bonitace byly změněné a toto byla premiéra nové verze. Zase tak velká zábava to nebyla. Čekat až přijdu na řadu byla fakt nuda. Probíhalo to takhle:

Koukání do ucha, hm, to bude asi nějaká levota! Já dvounožcům taky do ucha nelezu. Jéé, podložka, co asi bude teď? Raději se opřu o paničku. Ta stříbrná věc se mi nezdá. No není to tak hrozné, možná to ustojím na vlastních. Jé co to ta cizí ženská tahá z kapsy? Můžu si to očichat. Fuj! Vůbec to nevoní. Omotává mi to kolem břicha. Ale ženská se snaží, tak já ty její výmysly přežiju. No a to už by stačilo, ne!?
1. Chování psa při měření 9 bodů

Hurá, jdem od té ženské. To je dost, že to paničce došlo! Dlouhé vodítko! Jé, bude stopička! Panička nic neříká, žádný povel. No tak já si nášlap najdu sama. Čichám, čichám… Kterej blbec střílí na stopě?! Támhleten! To sou dneska lidi, trhni si, hledám nášlap. Tak kde je? Další výstřel – dej pokoj a neruš!
2. Odolnost při střelbě 9 bodů

No já se zblázním! Panička se mnou nemluví. Nějak se tam točí. Že by zapomněla, kde ten nášlap udělala? Co to vytáhla z kapsy? Míček? Už asi blbne, na stopě se přece nehraje! Hele! Ona to myslí vážně! To si fakt budem hrát ještě před nášlapem? Tak teda jo! Ještě! Můj je míček! Aportíček. Nedám! No tak teda jo, vem si ho.
3. Hra s psovodem 9 bodů

Hehehe, proti nám jde řada divnejch lidiček. A dělaj pěknej kravál! Na co deštník, když neprší? Hm, panička se k nim vrací. Že jí to baví… Jé, ten s tím černým igelitem má pěkně nadité kapsy! Musím to prozkoumat, tam budou určitě ňaminka.
4. Rušivé vlivy ve skupince osob 10 + 8 bodů

Asi jsem k němu neměla čuchat. Panička mě vede pryč. Ty jo, chce mě tu nechat s cizí ženskou! Jóóó, to už jsme někdy dělali. A povedlo se mi zdrhnout za druhou paničkou! Je tady dneska? Jo! Támhle. Tak já jí pozdravím. Dneska by to mohlo projít. Jsem vzorná, panička mě vůbec nenapomíná. …Tak teda neprošlo! Panička kouká naštvaně. Obě paničky jsou naštvané! Tak já radši běžím rychle zpátky! Chci jim přece dělat radost!
5. Přivolání psa do skupiny osob 7 bodů

Sedím u nohy. Ti střelení dvounožci jsou na mě ale zvědaví! Obstoupili mě ze všech stran! Jé, tahle slečna by možná mohla mít něco dobrého na zub? Tak zase nic!
6. Sevření skupinou osob 9 bodů

No konečně, já už myslela, že panička na tu stopu zapomněla. K čemu jinýmu taky mám dlouhý vodítko, že jo. Asi si vzpomněla, kde je ten nášlap. Tedy, jestli mi ten chlap zničí stopu…
7. Míjení běžící osoby 10 bodů

Je sklerotická! Nechala mě u kolíku a šla hledat nášlap sama. A teď ještě sem lezou lidi. Hele, něco jim tu spadlo. Nezajímavé, k jídlu to není. Aha, vrací se. Ať si to klidně zase odnesou.
8. Ponechání psa u kolíku při pohybu skupiny osob 8 bodů

Už by se panička mohla vrátit! Nějakej chlap jde se psem. Ach jo, tak kdy už začnem doopravdy něco dělat?
9. Ponechání psa u kolíku při pohybu osoby se psem 10 bodů

No to je dost, kde ta panička byla. Tak konečně k nášlapu. Co tam zase chtěj ti dvounožci! Že by byl nášlap až za nimi?
10. Průchod uličkou osob 10 bodů

To teda byla divná stopa! Panička mi připíná moje krátké vodítko. Nejspíš zapomněla, jak se to dělá.
Součet získaných bodů 89 ze 100 možných
Dneska už to na stopu nevypadá. To jsme sem vážně nemuseli chodit! A teď ještě výstava. Jo, to je dobrý, je tu spousta prostoru. Není nás tu 15 jako minule. Můžu se pořádně proběhnout.

Brianny Krumlovské podzámčí

DKK: HD a (0/0), DLK: ED (0/0)

1.třída chovnosti

bonitační kód: 5 / 2a / D2, G1, K4, S5 / S
Znamená to, že Brianny má: požadovanou sílu, mohutnost a ušlechtilost, světlejší oko, užší hrudník, mírně přestavěnou záď, úzké chody pánevních končetin. Je vyrovnaná, sebevědomá, klidná a přátelská. Zuby jsou samozřejmě také v naprostém pořádku. Bonitaci absolvovala 13.5.2012 na Knížecím Rybníku.

výška: 64 cm

zkoušky: ZOP, BH

výstavy: res.CAC

RTG kyčlí a loktů - DKK A (0), DLK A (0)

19.6.2009 Na výsledky jsme si docela počkali, ale stojí to za to. Kyčle i lokty naší Brianny jsou v naprostém pořádku. Může se tedy bez problémů věnovat agilitám. Především ale víme, že Bríska můžeme začít pomalu připravovat k bonitaci, protože tímto jsme splnili všechny náležitosti k tomu potřebné.

 

Svod mladých Knížecí rybník 17. 5. 2009

Brianny se opět nechtělo předvádět své přednosti. Jistě také z důvodu značné nervozity předvádějící paničky. Psi jsou zvířata velmi citlivá a vždy z páníčkova chování vycítí, že se něco děje. Ale, jak komentoval posuzující, nedělo se nic hrozného a před Brí posuzovali ještě méně ochotná štěňata. Brianny má krásný svodový kód 5/2a, 2c/A1 I3 vlevo a výšku 61cm. Číslo 5 znamená odpovídající výšku. 2a znamená, že znaky má Brianny standardní. 2c pak jsou chybějící znaky nad očima. Podle nás znaky rozhodně nechybí, jen jsou málo výrazné. A1 označuje klešťový skus. I zde si dovolím nesouhlasit, Brianny má zuby v naprostém pořádku. I3 vlevo znamená mírně vybočující zub. V případě, že jsou zuby špatně předvedené, tedy jazyk zůstane mezi zuby a tím pádem vypadá skus jako klešťový, pak se také zdá, že 3. zub mírně vybočuje z řady. V případě správného sevření čelisti pak ani tento nedostatek neexistuje. Brianny je také o něco vyšší, alespoň před týdnem při nácviku jsme několikrát naměřili kohoutkovou výšku 65 - 66 cm. Rozdíl ve výšce je způsoben tím, že se Brianny při měření vzpouzela a krčila. Což je na fotografiích dobře vidět.