Svod mladých

Milovice 7.6.2003

Byl opravdu krásný a velmi teplý den. Dcerka tu noc před svodem usnula až 10 minut předtím, než jsme s manželem vstávali. Měla jsem tedy docela obavu z dlouhé cesty. Ale vše naštěstí dopadlo dobře. Když jsem viděla, jak se většina mlaďochů posuzování brání a nespolupracují, obávala jsem se, co bude. Asta mě velice mile překvapila. Byla naprosto vzorná, klidná, ačkoli si podobnou situaci nikdy nevyzkoušela.

A naše hodnocení: Výška 63 cm, vzhled odpovídající, skus nůžkový, plnochrupá, tmavé oko, náznak brýlí, dvojbarevnost znaků, milá povaha, mírně zvlněná srst.

Bonitace

2.10.2005 jsem s Astou absolvovala bonitaci.Celý den velmi nepříjemně pršelo a byla zima. Tentokrát páníček zůstal v autě, aby závislák Asta neměla potřebu si hlídat svou smečku. A dobře jsme udělali.

Neměli jsme nijakoumožnost, si před bonitací vyzkoušet figuranta a proto mě "zasvěcené komentáře" přihlížejících docela vyvedly z míry. Kupodivu jsem se zcela uklidnila poté, co paní, která měla k předvádějícím nejvíc připomínek, dostala pro svého psa povahu B. K posuzování povahy jsem tedy nastoupila celkem vyrovnaná, Asta natěšená, že po dlouhém postávání na dešti, se bude konečně něco dít. Posuzování bylo velice rychlé a jednoznačné. Asta, ač prakticky nepřipravená , se předvedla naprosto skvěle. Dostali jsme AA. Co víc si přát? Při odebírání krevního vzorku také žádné problémy nebyly. Asta byla opravdu velmi trpělivá. Posouzení vzhledu bylo trochu zdlouhavé. Ale Astička opět vzorně spolupracovala, vrtěla si ocasem a vůbec byla tak milá, že jsem skoro zapomněla na ten protivný a neustávající déšť. Byla jsem na svou fenu opravdu pyšná. Jediné, co se nám nepovedlo, bylo v klidu stát při závěrečném hodnocení. Hlavní "fotoreportér" pan Baudyš, si přál, aby se psi dívali do pravé strany. Jenže Asta je pečlivka, když se jednou něco naučí, těžko ji přesvědčuji, aby to udělala jinak. A tady se po ní chtělo, aby mi stála u pravé nohy! ("Ta panička se asi zbláznila, já si stoupnu špatně a nebude odměna!") A tak se mi Asta během vyhodnocení neustále točila ke správné noze.

Asta si odvezla pěkný bonitační kód : 6/2a/D2,G1,G3,H2,M1/AA, já pěkný zánět ledvin.