výcvikový tábor SHK - Varín 2010

 

22.8.- 28.8.2009 Lomnistá, Slovensko

Tábor tradičně začal výstavou. Brianny nás opravdu příjemně překvapila, nechala se velmi pěkně vystavit. Tak snad už konečně příslib dobrého umístění na další výstavy. V posudku se totiž namísto nejisté, objevila klidná povaha.

Důležitější než výstava pro nás byl ovšem výcvik. Skvělý výcvikář z Martina nezklamal naše očekávání a s Brianny jsme udělali velký skok. Však také Brí s dcerou získaly ocenění slovenského HW klubu "skokan roku" za největší pokrok ve výcviku a za velmi hezký vztah páníček - pes.

Při nácviku na budoucí bonitaci jsme se zas a znova každý den ujišťovali, že zuby má Brianny opravdu v naprostém pořádku. V kohoutku jsme naměřili 62 cm. Spolu s Brianny byl ve skupině i táta Hugo, tedy jsme posílili i rodinné vazby.

 

25.7.- 1.8.2009 Častoboř, Slapská přehrada

 

výcvikový tábor hovawartů Varín 2008

Tábor ve Varíně byl pro 3,5 měsíční Brianny prakticky jedna velká zkouška za druhou. A musím uznat, že obstála na výbornou. Zvládla dalekou cestu na Slovensko, nové prostředí se spoustou neznámých psů a lidí. Absolvovala svou první výstavu a trochu si zkusila i výcvik obran. Domů se nám vrátila velmi sebejistá a samostatná, dalo by se říct, že nyní máme jiné štěně, se kterým se mnohem lépe pracuje.